Πλαταμώνας | Δίον Όλυμπος
Ο Πλαταμώνας μπορεί να ικανοποιήσει όλους τους τύπους των τουριστών. Αυτούς που θέλουν απλά να χαλαρώσουν στην παραλία, αυτούς που τους αρέσουν οι δραστηριότητες στη φύση αλλά και αυτούς που τους ενδιαφέρει ο πολιτισμός και η ιστορία ενός τόπου.

Ακτές Ολύμπου
Στον Πλαταμώνα μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικές παραλίες σε πολύ κοντινή απόσταση, με άμμο ή πέτρα, ήσυχες ή πιο δημοφιλείς.
- Παραλία Παντελεήμονα,
- Παραλία Πλαταμώνα
- Νέοι Πόροι

Πολιτισμός
- Αρχαιολογικοί Χώροι Δίον
- Λείβηθρα
- Κάστρο Πλαταμώνα
- Μοναστήρια

Όλυμπος
Ο Όλυμπος είναι ιδανικός για όσους θέλουν να απολαύσουν τη φύση και τις δραστηριότητες στις διακοπές τους.
- Πεζοπορία
- Ανάβαση στον Μύτικα, την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας
- Φαράγγι του Ενιπέα
- Καταρράκτες Ορλιά
Αξιόλογα προσβάσιμα αξιοθέατα

Μετέωρα
Τα Μετέωρα αποτελούν ένα μοναδικό μέρος και είναι κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός, διότι είναι ένα σύμπλεγμα τεράστιων παλαιολιθικών βράχων και βυζαντινών μοναστηριών στις απότομες κορυφές τους με μοναδικά κειμήλια και τοιχογραφίες. Σήμερα σώζονται οκτώ Ιερές Μονές, από τις οποίες οι έξι είναι σε λειτουργία, τέσσερις αντρικές και δύο γυναικείες. Το 1988 τα Μετέωρα ανακηρύχθηκαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και η ευρύτερη περιοχή των Αντιχασίων ανήκει στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο NATURA 2000, καθώς έχει σπάνια πανίδα και χλωρίδα.

Μουσείο Βεργίνας
Μία μοναδική εμπειρία: επίσκεψη στο μοναδικό Μουσείο του βασιλικού τάφου του Φιλίππου Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την περίφημη χρυσή λάρνακα και όλα τα άλλα ευρήματα των ανασκαφών.

Λουτρά Πόζαρ
Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά από κάθε γωνιά της Ελλάδας είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών - χαλαρωτικών), είτε για να αποδράσουν στα πανέμορφα βουνά με τις σπηλιές, είτε και τα δύο.
Αρχοιολογικοί Χώροι
Στους ΒΑ πρόποδες του Ολύμπου βρίσκεται το αρχαίο Δίον, η ιερή πόλη των Μακεδόνων, σε μια περιοχή κατάφυτη, που κατακλύζεται στην κυριολεξία από νερά.
Το Δίον καλύπτει χωρίς διακοπή μια περίοδο 1000 χρόνων ζωής, από τον 5ο αι. π.Χ. μέχρι τον 5ο αι. μ.Χ. Στον σημερινό αρχαιολογικό χώρο, που έχει διαμορφωθεί σαν Αρχαιολογικό Πάρκο, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει μοναδικά τεκμήρια της καθημερινής ζωής, σε κάθε της διάσταση, των Ελληνιστικών Χρόνων και της Ύστερης Αρχαιότητας.

Αρχαία Λείβηθρα
Τα αρχαία Λείβηθρα βρίσκονται στην άκρη του ρέματος της Ζηλιάνας, που χωρίζει τον Πάνω Όλυμπο από τον Κάτω, στα δεξιά του δασικού δρόμου που ανεβαίνει από την Νέα Σκοτίνα στην εγκαταλειμμένη Παλαιά.
Πιστεύεται ότι ήταν η πατρίδα του μυθικού Ορφέα. Ο αρχαιολογικός χώροςέχει συνολική έκταση πάνω από 1500 στρ. και περιλαμβάνει την περιτειχισμένη αρχαία Ακρόπολη, τον αρχαίο οικισμό, που χρονολογείται από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και τα βυζαντινά, και τα αρχαία νεκροταφεία, που χρονολογούνται από τα προϊστορικά χρόνια έως και τα ελληνιστικά.

Αρχαία Πύδνα – Επισκοπή Κίτρους
Στον Μακρύγιαλο, διατηρούνται τα ερείπια του κάστρου της βυζαντινής επισκοπής Κίτρους. Τα ερείπια αυτά αποτελούν τα μόνα ορατά σήμερα υπολείμματα της βυζαντινής Πύδνας, που τον 7ο αι. ονομάσθηκε Κίτρος και υπήρξε μέχρι τον 14ο αι. η σημαντικότερη πόλη της μεσαιωνικής Πιερίας.
Το κάστρο πυρπολήθηκε από τους Βούλγαρους στο τέλος του 10ου αι. Στην θέση της κατεστραμμένης παλαιοχριστιανικής βασιλικής ιδρύθηκε τότε μια νέα, μεγαλόπρεπη βασιλική μεταβατικού τύπου που υπήρξε ο επισκοπικός ναός του Κίτρους. Το Κίτρος αναδείχθηκε τον 12ο αι. σε κέντρο παραγωγής κεραμικής και σε δραστήριο εμπορικό λιμάνι. Την ακμή του διέκοψε η άφιξη των Φράγκων το 1204, οι οποίοι κυρίευσαν το κάστρο και πυρπόλησαν όλον τον οικισμό. Εγκαταλείφθηκε, τελικά, λόγω πειρατικών επιδρομών, στο τέλος του 15ου αι., οπότε οι κάτοικοι του μετοίκισαν στον σημερινό οικισμό του Κίτρους.

Νεολιθικός Οικισμός Μακρύγιαλου
Δυτικά της αρχαίας Πύδνας βρίσκεται ο νεολιθικός οικισμός του Μακρύγιαλου, ένας από τους μεγαλύτερους προϊστορικούς οικισμούς της Ελλάδας. Είναι ένας επίπεδος εκτεταμένος οικισμός της νεότερης νεολιθικής περιόδου (5300 - 4500 π.Χ), που η συνολική του έκταση υπολογίζεται στα 500 στρ. Τα σπίτια είναι κυκλικές, ημιυπόγεις καλύβες που συναντώνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο.